Featured

Carl Sagan ve Marihuana Üzerine

Bu makale, 1971'de yayımlanan Marihuana Reconsidered (Marihuana Gözden Geçirildi) adlı kitap için 1969 yılında yazıldı. Sagan o yıllarda...

17 Nisan 2010 Cumartesi

Help! The Captain Threw Up

İlk şarkıya başlıyorlar, tanıdık bir nağme. Red Hot diyorsun bu, aa Under the Bridge hatta diyorsun, sonra bir anda değişiyor şarkı. Beklediğin sözler hiç girmiyor, zaten sonra notalar da değişiyor, farklı ve yeni bir şeye dönüşüyor. Daha önce duymadığımız bir şeye hatta, bu sınırlarda duymadığımız bir şeye.

Sonra başka bir şarkı geliyor, "ulan bunu uyumaya hazırlanırken dinlemek ne süper olur" diyorsun, böyle chill-out bildiğin, yunuslar falan var etrafında, gitar çalıyorlar. Radyo Eksen'de çalınca dj'i arayıp adını sormak isteyeceğin kadar takıntı yapan şarkılar vardır ya hani, onlar gibi. İlk dinleyişinde melodisi aklında kalıyor, kendini ertesi gün mırıldanırken buluyorsun.

Arkadaşlarım diye demiyorum, ben baya sevdim bu müziği. Evet grup bi yana, bu post rock esintili - chill out ögeli - 70ler gitar sololu müziği (çok anlarım ya). Post rock'a bilindik bi post rock grubu sayesinde değil, bu adamlar sayesinde ısınmaya başladım. Acayip valla. Çok da iyi çocuklar maşallah pırlanta gibin. Takip edin:


http://www.myspace.com/helpthecaptainthrewup

http://www.last.fm/group/Help!+The+Captain+Threw+Up

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder