Featured

Carl Sagan ve Marihuana Üzerine

Bu makale, 1971'de yayımlanan Marihuana Reconsidered (Marihuana Gözden Geçirildi) adlı kitap için 1969 yılında yazıldı. Sagan o yıllarda...

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Fikirler - 1

Durmadan aklımda çakan saçma, imkansız fikirler, hayat üzerine istekler, hayaller, aforizmalar:

Her okuyan farklı anlayacaktır eminim ki, ama en azından "alkolik rockçı işte, nolacak" gibi düz bir düşünceyle yaklaşılmazsa daha iyi, zira adamlar zamanlarının en yetkin müzik grubuydular. "Çok kişi seviyorsa iyidir" demek istemiyorum (zaten o durumda Serdar Ortaç da iyi olurdu), ama yaptıkları şey "sarhoş rockçılık"tan öte bir şey deyü düşünüyorum:
 
Tam bir alkolsever olan, 60lardan İngiliz The Who davulcusu Keith Moon, bir konserleri sırasında aldığı alkolün ve sakinleştiricilerin etkisiyle bayılır. Roadielerin ayıltma çabaları sonuç verir ve 15 dakika sonra The Who tekrar sahnededir. Ancak bir kaç şarkı sonra Moon tekrar bayılır ve bu sefer ayıltılamaz. Konseri erken kesmek istemeyen diğer grup üyeleri [1], seyirciler arasında davula geçip gecenin sonuna kadar kendileriyle çalabilecek biri olup olmadığını sorar [2]. Günün erken saatlerinde konser alanına gelmiş ve sahnenin tam önünde konser saatine kadar beklemiş [3] iki The Who - sever gençten birisi atılarak yanındaki arkadaşının davul çaldığını ve onun sahneye çıkabileceğini görevlilerden birine söyler. Bunun üzerine çocuk sahneye çıkarılır ve davulun başına oturtulmadan önce, sinirlerinin yatışması amacıyla çocuğa bir shot brandy içirilir [4]. Böylece 19 yaşındaki Scot Halpin, Keith Moon'un yerine oturarak kalan şarkılarda gruba eşlik eder.

Uzun süredir ilk defa davul başına oturduğundan ve heyecandan şarkıları tabii ki kusursuz çalamaz, ancak konseri gayet iyi bir şekilde sürdürür ve grup üyeleri tarafından beğeniyle karşılanır, hatta solist Roger Daltrey, daha sonraları Scot'un yeteneğinin profesyonellerin gözünden kaçtığını söyler [5]. Scot, konser sonrasında arkadaşıyla kulise davet edilir ve kendilerine hatıra amaçlı birer konser sweatshirt'ü verilir [6].


İşte, hayatın tam olarak numaralandırdığım 6 noktadaki düşüncelerdeki kadar saf, iyi niyetli, yardımsever, sevgi dolu, pozitif, spontan olmasını isterdim. Yapmak bizim elimizde mi? Bence pek değil..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder